Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕ/ΤΑΚ)

Στις 20 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Κρίση και Ελληνική Ναυτιλία» από τον Πρόεδρο της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελο Παντουβάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν επίσης ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών).

Προβολή τηλεοπτικής συνέντευξης του κ. Άγγελου Παντουβάκη στον σύνδεσμο https://creta24.gr/live-tin-antigoni-krisi-ke-naftilia/

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ανδρίων

Πραγματοποίηση εκδήλωσης την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στις 18:00 στο Παλαιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ανδρίων και το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Τα μυστικά, οι αλήθειες και οι μύθοι της Ελληνικής ναυτιλίας». Καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι κ. Λασκαρίνα Καρασταμάτη (ELETSON Corporation), Δημήτρης Στεφάνου (BRIGHT Navigation), Γιώργης Σύμπουρας (KARLOG Shipping) και Βασίλης Μουγής (DORIC Shipbrokers), ενώ συντονιστής της συζήτησης ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. και Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Παντουβάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Μιχάλης Καψαμπέλης (Ένωση Ανδρίων).

Αρχείο Πρόσκλησης

 

7ο ΕΤΗΣΙΟ CAPITAL LINK CSR FORUM

Πραγματοποίηση του 7ου ετήσιου Capital Link CSR Forum την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Hilton Hotel (Αθήνα) με την υποστήριξη της Ε.Ν.Ο.Ε. Το θέμα του Φόρουμ είναι «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη – Το νέο πρόσωπο της ΕΚΕ». 

Ευχαριστήρια Επιστολή διοργανωτών προς τον Πρόεδρο της ΕΝΟΕ κ. Άγγελο Παντουβάκη

 

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Κρουαζιέρα και Εθνικός Σχεδιασμός για την Ελληνική Οικονομία»

Η Ε.Ν.Ο.Ε., σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποίησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 εκδήλωση με θέμα «Κρουαζιέρα και Εθνικός Σχεδιασμός για την Ελληνική Οικονομία». Καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Κόντες Θ., Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας και Πάλλης Α., Καθηγητής, Γενικός Γραμματέας της MedCruise. Τη συζήτηση συντόνιζε το Μέλος του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε. και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Κ. Χλωμούδης. 

Εκδήλωση – Συνάντηση εργασίας φορέων Ναυτιλίας από τη Ν. Κορέα και την Ελλάδα

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελο Παντουβάκη της Ελληνικής Ναυτιλίας και των ιδιαιτεροτήτων της στο Ξενοδοχείο Metropolitan στην κλειστή εκδήλωση – συνάντηση εργασίας 17 φορέων Ναυτιλίας και Ναυτιλιακού εξοπλισμού της Ν. Κορέας με αντίστοιχους Ελληνικούς φορείς που διοργάνωσε το εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας της Κορέας (Μάρτιος 2017).

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Ατυχηματική Ρύπανση και Ναυτιλία»

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε. και σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκδήλωση με θέμα «Ατυχηματική Ρύπανση και Ναυτιλία». Καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι κ. Νίκος Αποστολόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος EURORISK S.A.), Δρ. Βασίλης Μαμαλούκας Φραγκούλης (Ωκεανογράφος, Διευθυντής Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.), Νίκος Παππάς (Ναυπηγός, Γεν. Διευθυντής Five Oceans Salvage) και Ελίνα Σουλή (Skuld P&I Club). Η εκδήλωσε έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας κ. Ερνέστος Τζαννάτος. 

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Ανθρώπινο Δυναμικό στη Ναυτιλία: Τάσεις και Προοπτικές»

Η Ε.Ν.Ο.Ε., σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινο Δυναμικό στη Ναυτιλία: Τάσεις και Προοπτικές». Καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Κουιμάνης Κωνσταντίνος, Crew Manager, Seagate Navigation Ltd και Kαραμέτος Γιώργος, Owner’s Representative, Bright Maritime Corporation, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Παντουβάκης.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ε.Μ.Ν.Σ. και Απονομή πιστοποιητικών S.G.C.

Η Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων πραγματοποίησε στις 22 Φεβρουαρίου 2017 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και τα πιστοποιητικά Shipbroking Gnosis Certificate στους επιτυχόντες σπουδαστές του 2016, που φέρουν την προσυπογραφή του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελος Παντουβάκης καθώς και τα Μέλη του ΔΣ κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης και Σπύρος Βουγιούς. 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Σ.Ε.Ο.ΔΙ.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών  (Σ.Ε.Ο.ΔΙ.). Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελος Παντουβάκης.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Νηολόγηση και Σημαία των πλοίων: Διεθνές και Εσωτερικό Πλαίσιο»

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε. και σε συνεργασία με τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εκδήλωση με θέμα «Νηολόγηση και Σημαία των πλοίων: Διεθνές και Εσωτερικό Πλαίσιο» με καλεσμένους ομιλητές τους κ. Δημήτρη Γρεκό, Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος και Παναγιώτη Σαβιολάκη, Τραπεζικό Στέλεχος. Συντονιστής της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ήταν ο ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σαμιώτης Γιώργος.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Strategic Chartering Planning and Operations»

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, η Ε.Ν.Ο.Ε., σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Strategic Chartering Planning and Operations». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι κ. Δημήτριος Γιαννιδάκης, Chartering Manager, Atlantic Bulk Carriers Management και Νίκος Στασινόπουλος, Voyage Manager, Scorpio Commercial Management. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Διονύσιος Πολέμης, Λέκτορας του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία»

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε., στο κεντρικό αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκδήλωση με θέμα «Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία». Καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Νίκος Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος 3V Business Consultants, Πρόεδρος Ένωσης Ναυτιλιακών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ναυτιλίας και Λάμπρος Θεοδώρου, Γενικός Διευθυντής Garmet & Associates Inc., τ. Επικεφαλής Γ.Δ Ναυτιλίας Eurobank, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο κ. Άγγελος Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. και Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τα Μέλη του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης και Δημήτριος Λυρίδης, καθώς και πλήθος φοιτητών.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Ακτοπλοΐα στην Ελλάδα: Σκέψεις για το μέλλον»

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκδήλωση με θέμα «Ακτοπλοΐα στην Ελλάδα: Σκέψεις για το μέλλον» υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Μιχαήλ Σακέλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Συντονιστής της συζήτησης ήταν το Μέλος του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε. και Καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης.

Ημερίδα με θέμα «Τα επαγγέλματα της ναυτιλίας, παρόν και μέλλον»

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Τα επαγγέλματα της ναυτιλίας, παρόν και μέλλον» υπό τη διοργάνωση της «Ένωσης Ανδρίων»  και της «Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων». Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελος Παντουβάκης όσο και το Μέλος του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης. 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.androsfilm.gr/stin-imerida-epaggelmata-tis-naftilias-paron-ke-mellon/ 

 

Χρηματοδοτικό/ Επενδυτικό Forum με θέμα «Χρηματοδότηση και Ελληνική Επιχειρηματικότητα»

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel το χρηματοδοτικό/ επενδυτικό forum με θέμα «Χρηματοδότηση και Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης – Διευθέτηση «Κόκκινων» Δανείων – Αναδιάρθρωση επιχειρήσεων» υπό τη διοργάνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (Σ.Ε.Ο.ΔΙ.) και σε συνεργασία πολλών Φορέων και Ενώσεων. Η Ε.Ν.Ο.Ε. παρουσίασε τις θέσεις της Ναυτιλίας για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη, αλλά επισήμανε τα προβλήματα και τις προκλήσεις του κλάδου. Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από επιχειρηματίες, πολιτικούς και διευθυντές ανέδειξαν προοπτικές, επεσήμαναν κακοδαιμονίες και πρότειναν λύσεις.

3rd International Forum on Shipping Marketing and Management (IFOSMA)

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο MV Celestyal Olympia το 3rd International Forum on Shipping Marketing and Management (3rd IFOSMA) υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε.. Το θέμα του φετινού Φόρουμ ήταν «Do we need, can we keep talents in Shipping?». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος στελεχών της ναυτιλιακής αγοράς αλλά και φοιτητές από πανεπιστημιακά και μετατριτοβάθμια τμήματα της χώρας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και αμέσως μετά το πέρας των εργασιών του 3rd IFOSMA πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο MV Celestyal Olympia παρουσία όλων των συμμετεχόντων – μελών ή μη – η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΝΟΕ.

Βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Στις 18 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκαν για 8η φορά τα Βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε. (από κοινού με το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη»). Τα Βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά».
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.lloydslist.com/ll/sector/ship-operations/article526762.ece και στο συνημμένο αρχείο: «TradeWinds journalist wins Efkranti Award for honouring Greek shipping»

European Conference on Shipping Intermodalism and Ports (ECONSHIP) 2015

Στις 24 – 27 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ο.Ε. το European Conference on Shipping Intermodalism and Ports (ECONSHIP) 2015. Το συνέδριο έλαβε χώρα στη Χίο και συγκέντρωσε πλήθος επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους τόσο παλαιά όσο και νέα μέλη του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε.

European Maritime Day 2015

Στα πλαίσια του European Maritime Day 2015, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης κ. Άγγελου Παντουβάκη με τίτλο “Managing talents in the maritime sector: A survey and an empirical approach”. Εκτός από την Ε.Ν.Ο.Ε., στο workshop με τίτλο: «Education and training for the maritime sector” συμμετείχαν, επίσης, οι φορείς CPRM (Conference of peripheral and maritime regions of Europe) και WISTA Hellas.

Βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Για 7η φορά η Ε.Ν.Ο.Ε., έθεσε υπό την αιγίδα της (από κοινού με το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη») και συμμετείχε στη διοργάνωση των Βραβείων ΕΥΚΡΑΝΤΗ που διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά».

 

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: “Claims Handling: A negotiating debate between the Club and the Company”

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εκδήλωση της Ε.Ν.Ο.Ε. σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η εκδήλωση είχε τίτλο “Claims Handling: A negotiating debate between the Club and the Company” και ομιλητές ήταν οι κ. Ισίδωρος Καραμαούνας, Head of Freight and Demurrage Section, Thenamaris και μέλος του ΔΣ της Ε.Ν.Ο.Ε. και Αντώνης Μπάβας, Claims Executive, Ship-owners Claims Bureau (Hellas), (American P&I Club). Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε. κ. Άγγελος Παντουβάκης.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα “Αγορά ή Ναυπήγηση Πλοίου το 2015”

Η Ε.Ν.Ο.Ε. σε συνεργασία με τo τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Ένωση Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (ΕΜΝΣ) πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 εκδήλωση με θέμα: “Αγορά ή Ναυπήγηση Πλοίου το 2015”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ομιλητές ήταν οι κ. Γιάννης Κοτζιάς, Πρόεδρος ΕΜΝΣ και Γιώργος Μπάνος, Ναυλομεσίτης, ενώ συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Νίκος Πενθερουδάκης, Επίτιμος Πρόεδρος ΕΜΝΣ και Άγγελος Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε.

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: “Liner Shipping: Mega alliances, changes and competition”

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Ε.Ν.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: “Liner Shipping: Mega alliances, changes and competition”. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Νίκος Μπενέτος, Line Manager, MSC (Hellas), Γιώργος Σταυριανός, Trade Manager, MSC (Hellas) και Μάνος Πάνου, Assistant Line Manager, MSC (Hellas), ενώ συντονιστής ήταν ο κ. Άγγελος Παντουβάκης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Ο.Ε.

 

Διλήμματα: Ρύθμιση και αυτορύθμιση στις θαλάσσιες μεταφορές με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια

Hellas Liberty
Πειραιάς, 28 Νοεμβρίου 2011

Συνέδρια ECONSHIP του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χίος

«Ναυτιλία και Χρηματοοικονομική Κρίση: Οικονομική Ανάλυση»
Ημερίδα της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), Ναυτιλιακή Λέσχη
Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2008

«Ελληνικοί Λιμένες: Επιστημονικοί προβληματισμοί ενόψη σημαντικών αλλαγών»
Ημερίδα ·της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος·(ΕΝΟΕ),
Πειραιάς 3 Μαρτίου 2008

«Δίλημμα: Η παρατεινόμενη ευημερία των ναυλαγορών οφείλεται σε τυχαίους ή συστηματικούς παράγοντες;»
Ημερίδα της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος·(ΕΝΟΕ), Ναυτιλιακή Λέσχη,
Πειραιάς 2 Μαρτίου 2007

«Ναυτιλιακή Οικονομική: Ερευνητικές Εξελίξεις στα Ελληνικά Πανεπιστήμια-Σύγχρονες Προκλήσεις»
Ημερίδα της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), Ναυτιλιακή Λέσχη,
Πειραιάς 2 Νοεμβρίου 2006

1ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Β. Μεταξάς, Αργοστόλι, 14-16 Σεπτεμβρίου 2006