Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος είναι επταμελές. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ιουνίου 2017 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου είναι:

Πρόεδρος: Ιωάννης Πατινιώτης

Ο κ. Ιωάννης Πατινιώτης ασχολείται πάνω από 30 έτη με τον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης σε πολλές ναυτιλιακές εταιρείες.

Σήμερα είναι Οικονομικός Διευθυντής στην εταιρεία Carras (Hellas) S.A.

 

 

 

manos_kavousanosΑντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Καβουσανός

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του προγράμματος MBA Αθηνών, και για 5 χρόνια Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διδακτορικών προγραμμάτων στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε Πτυχίο και Masters Οικονομικών Επιστημών από το University of London και Διδακτορικό δίπλωμα από το City University Cass Business School. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών στους τομείς των Χρηματοοικονομικών Παραγώγων, Επενδύσεων, Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης, Ναυτιλιακών και Εφαρμοσμένης Οικονομικής, σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια σε όλο τον κόσμο, έχει κερδίσει βραβεία για την ποιότητά του, ενώ πολλές εκατοντάδες είναι οι αναφορές που έχουν γίνει στο έργο του αυτό από άλλους ερευνητές. http://www.aueb.gr/pages_en/cv/en/1183.pdf

 

dimitrios_lyridisΓενικός Γραμματέας: Δημήτριος Β. Λυρίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής. Είναι διπλωματούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π. και κάτοχος δύο Master (στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Συστημάτων και στην Επιχειρησιακή Ερευνα) καθώς και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D. ως Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός) από το Πανεπιστήμιο του Michigan (Ann Arbor, MI, USA). Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά τις περιοχές της χρηματοοικονομίας στη Ναυτιλία, της διοίκησης ναυτικών συστημάτων και της εφοδιαστικής στις θαλάσσιες μεταφορές. Επίσης δραστηριοποιείται σε θέματα, οικονομικής των θαλασσίων μεταφορών, περιβάλλοντος, ανθρώπινου παράγοντα και διαχείρισης κινδύνου.

 

Ταμίας: Γεgeorgios_vaggelasώργιος Βαγγέλας

Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Οικονομική και Διοίκηση των Λιμένων και σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της λιμενικής και ναυτιλιακής βιομηχανίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της διαδικτυακής πρωτοβουλίας www.porteconomics.eu και ερευνητής στο Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συνεργάτης στο πρόγραμμα Jean Monnet «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική». Στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΘ Α.Ε.

 

 

aggelos_pantouvakisΜέλος: Άγγελος Παντουβάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο δρ. Παντουβάκης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου έλαβε MBA από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διοίκηση και το μάρκετινγκ ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ο δρ. Παντουβάκης έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων και έχει αναλάβει θέσεις διοικητικής ευθύνης στο χώρο των τραπεζών, της υγείας και της ναυτιλίας.

 

spyros_vougiousΜέλος: Σπύρος Βουγιούς

Ο Σπύρος Ι. Βουγιούς είναι Διευθυντής των ναυτιλιακών μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School. Έχει πολυετή πείρα στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη λειτουργία ακαδημαϊκών ναυτιλιακών προγραμμάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε συνεργασία με Βρετανικά Πανεπιστήμια. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μεταφόρών του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας. Έχει λάβει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Cardiff University της Ουαλίας (MSc in International Shipping and Transport)  και πτυχίο από το London Guildhall University της Αγγλίας (BSc in Shipping and Transport).

 

isidoros_karamaounasΜέλος: Ισίδωρος Καραμαούνας

O Ισίδωρος Καραμαούνας ασχολείται περίπου είκοσι χρόνια με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και σήμερα είναι επικεφαλής (Head) του Freight και Demurrage Section στην Thenamaris Ship Management. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε Διεθνείς Μεταφορές (MSc in International Transport)  από το Πανεπιστήμιο του Cardiff  της Ουαλίας.